Konstnärskullen 7 veckor

S*Kronängens Ottilia Adelborg

hona  - ♀
825 gOttilia Adelborg (1855 - 1936) var en svensk akvarellkonstnär, författare, pionjär inom tecknade serier och hembygdsvårdare. Ottilia Adelborg har kallats den svenska barnbokens upphovskvinna.

S*Kronängens Georgia O'Keeffe

hona  - ♀
816 g


Georgia O'Keeffe (1887 - 1986)  är en av 1900-talets främsta konstnärer, känd för sin vågade och innovativa konstnärlighet. Hennes målningar av blommor, ben, landskap, stadsavbildningar och ökenmarker har gjort stora avtryck i den amerikanska modernismen.

 

S*Kronängens Pablo Picasso

hane  - ♂
976 g


Pablo  Picasso (1881-1973) var en spansk konstnär och poet.

Picasso har genom åren växlat mellan många olika målartekniker och bland annat räknas han till en av de två som skapade den så kallade kubismen som var en abstrakt konststil med geometriska former
 


S*Kronängens Frida Kahlo

hona  - ♀
790 g


Frida Kahlo (1907 - 1954) var en mexikansk konstnär.

Frida Kahlo målade framförallt självporträtt och lät sig inspireras av mexikansk populärkultur. Hennes konst har setts som symbol för mexikanska nationella och inhemska traditioner och för feminism på grund av sina kompromisslösa skildringar av kvinnans erfarenheter


S*Kronängens Hilma Af Klint

hona  - ♀
872 g


Hilma af Klint (1862 - 1944) var en svensk målare, teosof och pionjär inom abstrakt måleri. 

I Hilma af Klints testamente st0d att de abstrakta verken inte fick göras tillgängliga för allmänheten förrän tidigast tjugo år efter hennes död. Hon var övertygad om att man först då skulle komma att inse deras betydelse. För hundra år sedan målade Hilma af Klint bilder för framtiden.

S*Kronängens Leonardo da Vinci

hane  - ♂
744 g


Leonardo da Vinci (15 april 1452 - 1519)  räknas som ett italienskt universalgeni och den moderna måleriets fader.

Leonardo da Vinci anses vara en av de största och mångsidigaste konstnärer som funnits. Inte bara som målare, bildhuggare och arkitekt utan även som ingenjör och mekaniker, fysiker, naturforskare, författare och musiker. Han var mycket kunnig i anatomi och matematik. Han var intresserad av allt som flög och gjorde skisser på en flygande maskin och även på fallskärmar, helikoptrar och glidflyg.