Konstnärskullen föddes 2021.12.04


Bibbi Blåsippa och Rheagar Targaryen fick sju kattungar under fredagen 4 december, men tyvärr var den siste svag och klarade sig inte. Det är alltid ledsamt när det händer, men sex kattungar är inte dåligt det heller.
Vi är så glada att kattungarna äntligen kommit och ser fram emot att se dem utvecklas under de närmaste veckorna. 

Detta är vår andra K-kull och kattungarna har fått sina namn ifrån konstnärer den här gången. 

Det här med att ta bilder på nyfödda är inte lätt och Bibbi tycker inte om att jag lånar dem.... men här kommer några mer eller mindre suddiga bilder  i alla fall. Suck.


 

S*Kronängens Ottilia Adelborg

hona  - ♀
105 gOttilia Adelborg (1855 - 1936) var en svensk akvarellkonstnär, författare, pionjär inom tecknade serier och hembygdsvårdare. Ottilia Adelborg har kallats den svenska barnbokens upphovskvinna.

S*Kronängens Georgia O'Keeffe

hona  - ♀
116 g


Georgia O'Keeffe (1887 - 1986)  är en av 1900-talets främsta konstnärer, känd för sin vågade och innovativa konstnärlighet. Hennes målningar av blommor, ben, landskap, stadsavbildningar och ökenmarker har gjort stora avtryck i den amerikanska modernismen.

 

S*Kronängens Pablo Picasso

hane  - ♂
120 g


Pablo  Picasso (1881-1973) var en spansk konstnär och poet.

Picasso har genom åren växlat mellan många olika målartekniker och bland annat räknas han till en av de två som skapade den så kallade kubismen som var en abstrakt konststil med geometriska former
 


S*Kronängens Frida Kahlo

hona  - ♀
100 g


Frida Kahlo (1907 - 1954) var en mexikansk konstnär.

Frida Kahlo målade framförallt självporträtt och lät sig inspireras av mexikansk populärkultur. Hennes konst har setts som symbol för mexikanska nationella och inhemska traditioner och för feminism på grund av sina kompromisslösa skildringar av kvinnans erfarenheter


S*Kronängens Hilma Af Klint

hona  - ♀
101 g


Hilma af Klint (1862 - 1944) var en svensk målare, teosof och pionjär inom abstrakt måleri. 

I Hilma af Klints testamente st0d att de abstrakta verken inte fick göras tillgängliga för allmänheten förrän tidigast tjugo år efter hennes död. Hon var övertygad om att man först då skulle komma att inse deras betydelse. För hundra år sedan målade Hilma af Klint bilder för framtiden.

S*Kronängens Leonardo da Vinci

hane  - ♂
113 g


Leonardo da Vinci (15 april 1452 - 1519)  räknas som ett italienskt universalgeni och den moderna måleriets fader.

Leonardo da Vinci anses vara en av de största och mångsidigaste konstnärer som funnits. Inte bara som målare, bildhuggare och arkitekt utan även som ingenjör och mekaniker, fysiker, naturforskare, författare och musiker. Han var mycket kunnig i anatomi och matematik. Han var intresserad av allt som flög och gjorde skisser på en flygande maskin och även på fallskärmar, helikoptrar och glidflyg.